VUČEVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM TURSKE (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa novoimenovanim amabasadorom Republike Turske NJ.E. Hami Aksojem u Gradskoj kući.

FOTO:GRAD NOVI SAD

 

Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, ocenivši da Grad ima aktivnu saradnju sa ambasadom Turske. Ambasador je izrazio uverenje da će takva saradnja biti nastavljena i da će biti još plodotvornija, posebno u oblastima ekonomije, ali i kulture i sporta.

 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što će ove godine zemlja-prijatelj novosadskog Tamburica festa biti Turska, i što će to biti prilika za produbljivanje saradnje na polju kulture.

 

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ambasadoru na podršci u okviru Regionalnog stambenog programa zajedničkog višegodišnjeg projekta Republike Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji je finansiran sredstvima EU, a među zemljama koje su učestvovale u finansiranju je i Turska.

 

Na sastanku je izražena nada da će kriza izazvana pandemijom u bliskoj budućnosti biti prevaziđena, te da će i međunarodna saradnja biti vraćena u redovne tokove.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*