Vučević: Uprkos velikom broju zaraženih, sve gradske službe rade

NOVI SAD: Stanje s brojem zaraženih koronavirusom je zabrinjavajuće, niko ne može da kaže da sa nebrigom gleda na sve što se dešava. Mi moramo da čuvamo zdravlje i živote građana, a sa druge strane život ne može da stane. Očigledno moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom, poručio je  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
vucevic
Foto: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Kako je dodao, neke evropske zemlje su već počele da napuštaju restriktivne mere, Španija među prvima.

Po njegovim rečima, u JGSP alarmantno stanje 125 vozača je bilo pozitivno na korona virus, zbog čega je morao da bude redukovan broj gradskih linija.

Stanje je zabrinjavajuće i u osnovnim, srednjim školama kao i predškolskim ustanovama gde se beleži veliki broj obolelih, kako učenika tako i nastavnog kadra, kazao je Vučević u emisiji „Grad i mi“ na Radio-televiziji Vojvodine i dodao:

„Sve gradske službe funckionišu, ali molim građane za razumevanje, jer kao što se razboljevaju medicinski radnici tako je i u svim ostalim službama. Ne treba da smo nefer i nekorektni usled trenutne epidemijske situacije“.

U NS gotovo 9.000 aktivnih slučajeva, a taj broj je sigurno veći. Vakcinacija je gotovo zamrla, blizu 200.000 Novosađana je primilo vakcinu što je dobra ali nedovoljna brojka. Mislim da nema porodice u kojoj neko nije imao koronu, zaključio je novosadski gradonačenik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*