Vučić: Dobro da je odluka Vlade Crne Gore promenjena

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i čestitao crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću što je država pokazala da ima instrumente da može da sprovede što je nameravala.

„Najavljivane su tenzije, protesti protiv ustoličenja. Partijski organizovani skupovi. Cetinje je mesto u kojem je preko 90 odsto stanovništva orijentisano protiv SPC, gde postoji izražena mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem Crnogorskom. Ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja, već indukovana od strane dela političara u Crnoj Gori. Bilo je logično očekivati što se zbivalo“, naglasio je Vučić za TV Prva.

Rekao je da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku tokom noći.

„Nisu mediji u Srbiji pogrešili ništa. Bilo je tačno da nije trebalo da se dogodi ustoličenje. Direkcije policije i vlada Crne Gore su to preporučile. Onda je tokom noći promenjena odluka, jer su patrijarh i mitropolit insistirali na ustoličenju“, objasnio je on.

Vučić: Joanikije na važnom mestu,da radi na smanjenju tenzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na ustoličenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju da nastavi da brine o vernom narodu u Crnoj Gori, kao i da radi na smirivanju tenzija.

Vučić je podsetio da je već juče, dan uoči ustoličenja, čestitao mitropolitu Joanikiju.

“On je na veoma važnom mestu, i mora da brine o celokupnom vernom narodu u Crnoj Gori, dodatno da radi na pomirenju na, smanjivanju tenzija, strasti i verujem da će sa patrijarhom Porfirijem, nastaviti to da čini”, rekao je Vučić za TV Prvu.

On je dodao da je naše da sagledavamo posledice I da vidimo šta je na nama da činimo.

Na pitanje da li je bila ugrožena bezbednost patrijarha i mitropolita, Vučić je rekao da je, kada se dolazi na takav način, budući da su na Cetinje došli helikopterom, jasno da stvari nisu jednostavne.

“Oni su sleteli na zemljište iza manastira, uspeli da dođu helikopterom. Sačekali su ih pripadnici specijalne policije i uveli u manastir”, rekao je Vučić.

Dodao je da zna ko ih je čuvao, da su to različiti ljudi, na različitim mestima, ali nije želeo detaljnije da govori o tome.

 

 

 

 

 

IZVOR RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*