Vučić dočekao Van der Belena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je uz najviše državne počasti predsednika Austrije Aleksandera van der Belena koji je doputovao danas u dvodnevnu, zvaničnu posetu Srbiji.

Predsednici Srbije i Austrije održaće sastanak u četiri oka, a kako je najavljeno u Beču, u centru političkih razgovora u Beogradu biće bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

Kad je reč o dolasku austrijskog predsednika, ovo je treći susret Vučića i Van der Belena u 2018. godini, što svedoči o intenzivnom političkom dijalogu Srbije i Austrije.

Razgovori će potom će biti nastavljeni u prisustvu delegacija, nakon čega će se predsednici dve države obratiti medijima.

Predsednici će učestvovati i na poslovnom forumu „Smart Traffic“ koji su organizovali Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije u Beogradu – Advantage Austria.

Šef austrijske države razgovaraće i sa premijerkom Anom Brnabić.

 EPA/MARTIN DIVISEK

U večernjim satima austrijska ambasada prirediće prijem povodom predstojećeg Dana državnosti Austrije (26.oktobra), kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati dva predsednika.

Na kraju prvog dana posete predsednik Vučić za svog austrijskog kolegu i njegovu suprugu Doris Šmidbauer prirediće zvaničnu večeru.

Sutra, u četvrtak, predsednik Austrije i Srbije otvoriće Beogradski bezbednosni forum, a Van der Belen sastaće se, zatim, i sa mladim učesnicima ovog Foruma.

Predviđeno da predsednik Austrije razgovara sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Tokom posete on će na Novom groblju, povodom 100-te godišnjice kraja Prvog svetskog rata, položiti venac na Spomenik palim borcima i obići kapelu podignutu u znak sećanja na pale vojnike Austrijsko-ugarske vojske.

Na kraju posete na Carinskoj ispostavi Terminal Beograd predsednik Austrije će razgovarati, u prisustvu predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, sa đacima prvog razreda obuke „špedicijskog trgovca“.

Prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, Srbiju bi vrlo brzo posle predsednika Austrije mogao da poseti i kancelar Sebastijan Kurc.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*