Vučić: Glavna tema stranka i najvažnija državna pitanja

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD:  Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je pred sednicu Predsedništva partije da će glavna tema biti stranka i najvažnija državna pitanja, a da će jedna od tema, ni blizu najvažnija, biti i odnosi sa koalicionim partnerima.

Foto: Tanjug/video

Vučić je, pred ulazak u sedište SNS, na pitanje novinara da li će SPS biti tema današnjeg sastanka, rekao da ne može da prepričava novinske napise.

„Razgovaraćemo o svojoj stranci, a biće, ni blizu najvažnija tema, i odnosi sa koalicionim partnerima“, rekao je on.Upitan da li su u pravu neke stranačke kolege koje kritikuju SPS, kazao je da nikada nije želeo ni ranije, a ni danas da pravi cirkus, te da će o tome da govori na sednici.

„U nečemu su u pravu, u nečemu bi bilo dobro da sami sebe pogledaju i vide koliko su se oni isprsili da se bore“, poručio je Vučić.

Počeo sastanak Predsedništva SNS o KiM

U sedištu Srpske napredne stranke danas oko 17.00 sati počela je sednica Predsedništva, koju je zakazao lider Aleksandar Vučić.

Vrh stranke razgovaraće o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Nacionalnom investicionom planu, kao i o aktuelnim odnosima u vladajućoj koaliciji, saznaje Tanjug.

Sastanku prisustvuju 42 člana Predsedništva.

Kosovo i Metohija je prva tema, a u okolnostima u kojima je lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Metjuom Palmerom, a, prema onome što su izneli u javnost, za dva do tri meseca mogli bi da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Nacionalni investicioni plan je druga tema, a ta inicijativa trebalo bi da bude realizovana naredne godine.

Rukovodstvo SNS razgovaraće i o odnosima unutar koalicije, budući da je, kako su konstatovali funkcioneri stranke u više navrata, samo SNS na meti napada političkih protivnika, a partneri uglavnom ostaju „po strani“, bez komentara.

Najnoviji povod je to što su se pojavile sumnje u lojalnost lidera SPS Ivice Dačića i da „koketira“ sa opozicionim liderima, posebno nakon što je Sergej Trifunović izneo u javnost da ga Dačić „zove zbog svega i svačega“ i da traži da ga Trifunović ne napada u javnosti.

Predsednik SNS je komentarišući izjavu Trifunovića naveo da ne misli da je on neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, rekao Vučić i naveo da SPS ima pravo na svoje političko delovanje, ali i da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*