Vučić i Mičel razgovarali o dijalogu Beograd-Priština

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o situaciji u regionu, posebno o nastavku dijaloga u Briselu.

Predsednik Vučić i pomoćnik američkog državnog sekretara Mičel su razgovarali o situaciji u regionu, posebno o nastavku dijaloga u Briselu. Američki zvaničnik je pozdravio nastavak razgovora Aleksandra Vučića i Hašima Tačija i istakao da se Sjedinjene Američke Države nadaju da je moguće doći do kompromisnog rešenja. Mičel je takođe rekao da je Srbija za SAD važna zemlja i važan partner.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija uvek spremna da razgovara i dodao:“Poznat sam kao neko ko nije preveliki optimista, ali ćemo uložiti mnogo energije, napora i truda da dođemo do kompromisnog rešenja.“

On je Mičelu zahvalio na ličnoj zainteresovanosti za dijalog Beograda i Prištine. Dvojica sagovornika su se dogovorili da Beograd i Vašington redovno i učestalo razmenjuju informacije o toku dijaloga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*