Vučić i Okvaja o unapređenju saradnje Srbije i Gane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Gane Arona Majka Okvajea, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja.

Sagovornici su konstatovali da dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti kroz zajedničke aktivnosti u Pokretu nesvrstanih, predstavlja snažnu osnovu za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane, kao i drugih afričkih zemalja, posebno u oblasti ekonomije.

Oni su se saglasili da odlične mogućnosti postoje u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će se nastaviti dobra praksa školovanja studenata iz Gane na univerzitetima u Srbiji, u okviru programa „Svet u Srbiji“.

On je u isto vreme predložio i saradnju visokoškolskih ustanova dveju zemalja, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić je obavestio gosta iz Gane o poziciji Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine.

On je izrazio nadu da će Gana, kao prijateljska zemlja, razmotriti svoju poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, navedeno je u saopštenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*