Vučić Kopnenoj vojsci čestitao Dan vida

BEOGRAD –

BEOGRAD, 16. decembra (Tanjug) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom 16. novembra – Dana Kopnene vojske, izrazivši uverenje da će i u narednom periodu uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjava postavljene zadatke, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako je istakao, Kopnena vojska je u godini za nama sa uspehom uspela da na najprofesionalniji način služeći otadžbini obezbedi mir i stabilnost na jugu Srbije, a posebno održi sigurnom administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, pokazavši zašto je jedan od najznačajnijih faktora savremene vojne organizacije.

prva, brigada, kopnena, vojska, mitrovica

Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

To govori, istakao je on da državljani Republike Srbije mogu biti mirni, jer je Vojska Srbije uz njih ma gde se oni nalazili.

„Proslavljajući 107. godišnjicu postojanja Kopnene vojske, kao pripadnici vida Vojske Srbije sa najdužom tradicijom, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti“, navodi se u čestitki.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*