Vučić: Mnogo iskušenja pred nama, nadam se još boljim rezultatima

Mnogo iskušenja je pred nama, neće biti lako, ali sam uveren da ćemo sledeću slavu dočekati u još boljem raspoloženju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitajući Srpskoj naprednoj stranci stranačku slavu Svetu Petku.

„Uveren sam da ćemo sledeću slavu dočekati u još boljem raspoloženju, sa boljom i izglednijom budućnošću za naše građane, manjom nezaposlenošću i manjim javnim dugom. Za sve to mora mnogo da se radi, ali i da se borimo i da čuvamo naš narod na KiM i naše svetinje, da očuvamo mir i stabilnost“, rekao je predsednik Vučić na obeležavanju stranačke slave u sedištu SNS.

 

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

 

Dodao je da sve to neće biti ni malo lako, ali da ne strepe:

„Nemojte da se plašite teških vremena. Tamam kada mislimo da smo rešili probleme, mi imamo neke druge probleme u regionu. Nadam se da ćemo u miru, uz trud i napor u narednih godinu dana ostvarimo još bolje rezultate“, rekao je Vučić, zahvaljujući na gostoprimstvu stranačkim kolegama.

Predsednik Vučić rekao je da svima koji danas obeležavaju slavu želi dobro zdravlje, mir, ljubav i više radosti.

On se zahvalio i koalicionim partnerima i poručio da se ne treba plašiti teških vremena, jer Srbi nikada nisu bili u situaciji koja nije složena.

„Hvala svima u SNS koji su stvorili stranku koja je ubedljivo najviše kritikovana, ali i koja osvaja ubedljivo najviše glasova naroda“, zaključio je Vučić.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov rekao je da će SNS obeležiti slavu u svim odborima u Srbiji i da će tako pokazati snagu i jedinstvo u svemu što radi.

Kako kaže, iz godine u godinu SNS ima dobre rezultate, a u Srbiji je ostvaren suficit u budžetu tri godine za redom, grade se fabrike,mostovi, smanjuje nezaposlenost. . .

„Srbija postaje bolje mesto za život u svakom smislu“, naveo je on i dodao da je to zahvaljujuci dobrom temelju koje je Aleksandar Vučić kao premijer postavio.

„Moramo biti spremni da odgovorimo na sve izazove i iskušenja, jer moramo da odbranimo sve što smo osvojili, a osvojili smo da građani odlučuju ko će da vodi zemlju i to ne smemo nikada da prepustimo nekom drugom“, istakao je Jovanov.

On je zaključio da su Srbiji potrebne pobede i zlatne medalje u što vise oblasti.

Ne razumem zabranu drugačijeg pogleda na prošlost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom zabrane obeležavanja 100. godišnjice oslobođenja i ujedinjenja Srbije i Crne Gore u Pljevljima, da se u Srbiji poštuju drugačiji stavovi, pa i pogledi na istoriju, te da ne razume odluku da se ljudima zabrani da misle drugačije i da imaju drugačiji pogled na prošlost.

Vučić je, uz napomenu da ne zna da li je ta informacija o zabrani u Pljevljima u potpunosti tačna, ukazao i da naše reakcije ne treba da budu jednostavne i jednoznačne.

„Mi gledamo da nikoga ne uvredimo i da se ne mešamo u unutrašnje stvari, ali moram da priznam da ne razumem odluku da vi zabranjujete ljudima da misle i da imaju drugačiji pogled na prošlost“, rekao je predsednik Vučić novinaria na obeležavanju stranačke slave i dodao da ipak ne može da razume sprečavanje ljudi da iznesu svoj pogled na stvari, koji je drugačiji od aktuelne vlasti.

Kako kaže, u Srbiji je gotovo nemoguće da se dogodi tako nešto.

„Kod nas imate onih koji događaje iz 41. i 45. gledaju na drugačiji način, i od Aneksione krize, Balkanskih ratova, i niko nije imao problem da se okupi“, rekao je Vučić.

„Mi poštujemo drugačije stavove, činjenice i istoriju. Ako neko misli drugačije, mi nećemo da ga sprečimo da tako nešto misli“, dodao je predsednik Vučić.

Kako kaže, uprkos svemu, on je siguran da narod najbolje vidi i može da procenjuje.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*