Vučić: Mnogo ulažemo u zdravstvo, da sačuvamo našu pamet

Foto: Tanjug

BEOGRAD: Hitna pomoć je prvo mesto sa kojim se svi suočavamo u slučaju urgentnih problema sa zdravljem, svojim i svojih bližnjih, a lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje se bore za živote ljudi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da će oni i ove godine imati povećanje plata, što je, nada se, značiti njihovu opredeljenost da ostanu u svojoj zemlji.

                              Foto: Tanjug

Vučić je novinarima, nakon posete Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, rekao da je to stara zgrada iz 1960-e godine, koja gotovo 60 godina nije rekonstruisana, uz manje obnove pre četiri godine koje su bile nedovoljne.

Predsednik je naveo i da će do kraja godine za Hitnu pomoć stići 17 novih vozila, što će pomoci da se sačuva još neki život.

„Sada krećemo u izgradnju novog modernog kompleksa. Hvala svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju, mehaničarima, vozačima.. koji se bore za živote ljude. Imaće ove godi povećanje plata i nadam se da će to znaciti njihovu opredeljenost da ostanu“, rekao je Vučić.

Povećanje plata doprineće da se oni osećaju bolje i da mogu da pruže još kvalitetniju pomoć građanima, dodao je Vučić.

Predsednik je naveo da je to sve deo napora da zdravstvo, koje je bilo razrušeno, bude najmodernije u ovom delu Evrope.

„Mnogo ulažemo i najviše ćemo radnicima u zdravstvu da podižemo plate, da sačuvamo našu pamet, i koliko god bilo teško sa Austrijom ili Nemačkom, čini mi se da ćemo u tome uspevati“, rekao je Vučić.

On je preneo novinarima da napreduju radovi na izgradnji i obnovi KCS, Zemunske bolnice, Instituta za majku i dete, Dedinja 2, kao i da će se graditi nova Infektivna klinika, za koju kaže da je u najtežem stanju, zbog čega može da nas bude sramota.

„Ali, biće najmodernija, na ponos svih. Uskoro krećemo sa tim“, rekao je Vučić.

Sve je to sada moguće zbog fiskalne discipline u prethodnim godinama.

Najavio je da će zatim početi obnova domova zdravlja, jer je tu, kako kaže, najmanje rađeno.

Vučić je rekao da je posebno ponosan na programe vantelesne oplodnje koje će država, najavljuje, da finansira za sve parove koji to žele, bez obzira na to koji im je pokušaj, ako medicinska struka kaže da je to moguće.

Takođe, dodao je da je posebno ponosan na izdvajanja za lečenje retkih bolesti, za koje se sada, kaže, izdvaja 50 miliona evra, što pre neku godinu nije bila stavka u budžetu.

„To je dramatično povećanje ulaganja i veći je broj dece kojima možemo da platimo lečenje u inostranstvu. Petostruko ii šestostruko je veći broj dece koje šaljemo na lečenje u inostranstvu, kojima ovde ne možemo da pomognemo“, rekao je Vučić.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 10,3 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala je na 10,3 posto što je najniži nivo nezaposlenosti u proteklih nekoliko decenija, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je nakon obilaska zgrade Hitne pomoći u Beogradu rekao da je, s druge strane, stopa zaposlenosti na nivou od 49,2 procenata što je takođe, ukazuje, najviši nivou u proteklih nekoliko decenija.

Vučić je čestitao svim nadležnima koji su radili na postizanju ovih rezultata ali i istakao da će država nastaviti da radi na spuštanju nivoa nezaposlenih ispod deset procenata.

Kako je dodao, po rezultatima u smislu visine nivoa nezaposlenosti, Srbija se može meriti sa nekoliko zemalja Evropske unije.

Poručio sine daj golon ga dao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dva sata pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i Jang Bojsa u Beogradu pozvao igrača Zvezde Aleksu Vukomanovića, jer je pomislio da bi on mogao biti igrač odluke.

„Sedeo sam sa predsednikom Crvene Zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao biti igrač odluke. Zamolio sam šefa Zvezde da nazove Vukomanovića, kojem sam rekao “sine daj gol““.

„On je kazao da će dati sve od sebe i dao je gol. Čestitam mu na tome“, rekao je Vučić novinarima.

On je čestitao pobedu Zvezdi i poželeo mnogo uspeha u budućnosti.

Dodao je da je slučajno pogodio, kao što se svakome desi to nekada, kada nešto prognozira.

„Marin je najbolji, svetska klasa, ali palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao da reši utakmicu“, rekao je Vučić.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*