Vučić na Ušću: Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani mogu biti ponosni na svoju vojsku

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rekao je prilikom obilaska prikaza vojne opreme na Ušću da je ogromna razlika u opremljenosti armije danas i pre 10 godina.

Predsednik je pozvao građane da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave dođu na Ušću i vide sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije i uvere se koliko je naša vojska napredovala i koliko je njena snaga veća nego pre.

„Ovo nismo mogli ni da sanjamo, helikoptere H145, Mi-35 sve ovo, o migovima da ne govorim“, rekao je Vučić prilikom obilaska prikaza vojne opreme na Ušću.

Vučić je rekao da su tu izloženi helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica, da građani mogu da dođu do 19 sati i vide sve što naša vojska ima i šta smo obnovili, a što je pre bilo uništavano.

„Da vide koliko je veća snaga danas naše vojske nego pre. Danas imamo za više od 25 helikptera više nego pre neku godinu, a o avionima lovcima i bombarderima i da ne govorim, u čemu je i najveća snaga, kao i u protivvazdušnim sistemima. Kada imate Pancir i druga sredstva protivvazdušne odbrane..“, rekao je Vučić.

Istakao je da je rast vojske i njen napredak skopčan sa sveukupnim napretkom, ali da će zavisiti najviše od ljudskog faktora.

Dodao je da više od 70 odsto pripadnika vojske dolazi sa juga zemljlje i da mora više da se poradi na tome, zbog čega će biti nastavljeno povećavanje plata. Sve ove mašine bez ljude ne vrede ništa, dodao je Vučić.

Vučić na Ušću: Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani mogu biti ponosni na svoju vojsku

Vučić na Ušću: Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani mogu biti ponosni na svoju vojsku

 

Pozvao je još jednom građane da dođu na praznik da vide kako izgleda njihova vojska i da vide, kako je rekao, da Srbija nije „za džabe“ napredovala prethodnih godina.

Prikaz se organizuje povodom obeležavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na Ušću će danas biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije – helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema „nora“ i „oganj“, PVO sistema „PASARS“, borbenih oklopnih vozila „lazar“ i „miloš“, kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova. U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*