Vučić: Neće biti promene cene struje i gasa za građane; Računajte da Grčić više nije na mestu direktora EPS-a

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da neće biti promenjena cena struje i gasa za građane.

Vučić je, za Pink, kazao da je sa privredom odloženo do 31.decembra, i da će se gledati da im se da najpovoljnija cena struje i gasa posle tog datuma.

vučić

Izvor: instagram buducnostsrbijeav

On je objasnio da je cena struje niža samo u Gruziji i Ukrajini, dok je Bugarska na nivou Srbije, a u celom anšem regionu je značajno veća.

Preneo je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima energetskog sektora, najpre bio ljut, a učesnici kao pokisli, ali da su razgovarali normalno o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima, šta su stvari koje nisu urađene od 1984., šta je negde uspešno urađeno, šta treba da se pripremi za idući period.

Ništa nije jednostavno i lako kako ljudima izgleda. U nekim drugim zemljama samo čujete povećana je cena gasa za 40 odsto. U Nemačkoj je skočila 28 odsto, u Severnoj Makedoniji odmah 10 odsto za građane, a za industriju mnogo više. Mi se ovde borimo da to ne promenimo ni tokom zimskog perioda kada se troši više“, istakao je on.

Vučić je kazao da nastoji da rešava probleme koji su se nagomilali decenijama.

Računajte da Grčić više nije na mestu direktora EPS-a

Predsednik Vučić rekao je večeras da građani mogu da računaju da je Milorad Grčić više nije na mestu direktora EPS.

Vučić je, za TV Pink, upitan što nije podneo ostavku direktor EPS Grčić, rekao da on čeka da se ponovo uspostavi sistem.

Pošto naš narod voli da vidi da lete glave. Računajte da Grčić više nije na tom mestu. On čeka da se ponovo uspostavi sistem. Računajte da je podneo ostavku pre tri, četiri dana, objasnio je on.

Za sv.Nikolu biću u Kostolcu

Predsednik Vučić najavio je večeras da će za svetog Nikolu, svoju slavu, posetiti kopove i termolektranu Kostolac i biti sa rudarima.

Vučić je rekao  da je veoma komplikovana i teška situacija, kao u filmu „Savršena oluja“, koja se sada dešava u energetskom sektoru u svetu, kao i u našoj zemlji.

Poručio je građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika, da bi građani mogli da imaju dovoljno energenata i tople stanove.

Na neke ljude sam ljut, jer nisu obezbedili da ugalj ne bude toliko vlažan i mokar, rekao je Vučić i dodao da pre svega misli, kako je rekao, na „generalnog direktora (EPS-a), ali i na sve druge u sistemu“.

„Videćete kakakv će pakao da bude u Evropi“, rekao je Vučić dodajući da će videti to oni koji su mu se lakomisleno smejali.

„Gotovo sam siguran da neće biti restrikcija“, poručio je Vučić.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*