Vučić o Bošku Obradoviću: Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove pobede

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suviše „mali čovek“ da bi razumeo „sve pobede“ dela opozicije koja zagovara bojkot izbora.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Komentarišući odluku lidera Dveri Boška Obradovića da prekine višednevni štrajk glađu i njegovu navodnu izjavu da je „rasturio sistem“, Vučić je poželeo Obradoviću i drugima iz opozicije koji zagovaraju bojkot izbora da „tako uspešno nastave u tom rasturanju“.

„Mali sam ja čovek da bih razumeo sve te njihove pobede. Čestitam im na svim pobedama“, rekao je Vučić u Prokuplju posle obilaska radova na rekonstrukciji zdravstvenog centra u tom gradu.

Komentarišući poziv predsedavajuće Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanje Fajon opoziciji da ipak izađe na izbore, Vučić je rekao da ne zna šta bi rekao o tome, niti da sluša „šta ko od njih govori“.

„Ja se bavim time kako da podignem zemlju, da sačuvam naš narod u Crnoj Gori i na Kosovu… Ne znam šta bih rekao a ni šta ko od njih govori, ni gde govori. Zanima me gde da nađemo novac, u šta ćemo mi da investiramo. A ko kome šta kaže, mnogo me boli glava od toga“, rekao je Vučić.

On je rekao da nije u stanju da shvati „sve te njihove pobede i uspehe“, jer su za njega uspesi izgradnja novih puteva, bolnica, pruga, ljudi koji kreiraju i izvoze softver, a da se čak raduje i kiši koja je juče pala.

„Ko hoće (na izbore) – neka izađe, ko neće neka ne izađe. Narod će svoje reći, narod niko nije uspeo da prevari“, rekao je predsednik Srbije.

Narodni poslanik i lider Dveri Boško Obradović, koji je prekinuo štrajk glađu posle 11 dana ispred Skupštine Srbije, odgovarao je na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži.

Obradović je saopštio ranije danas da prekida štrajk glađu, navodeći da su on i Ivan Kostić ispunili svoj cilj, jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji.

Obradović je naveo da će posle odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*