Vučić: Predsednika Zemana cenim kao istinskog prijatelja

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu, uoči svoje zvanične posete toj zemlji na poziv predsednika Miloša Zemana.

 

vucic, kuht

Izvor: Tanjug,SAVA RADOVANOVIĆ/

Predsednik Vučić je rekao da se raduje poseti i susretu sa predsednikom Zemanom, koga ceni kao istinskog prijatelja, posebno njegov čvrst stav po pitanju Kosova i Metohije, koji često iznosi u javnosti.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Češke evropskim integracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Kuhta je rekao da je poseta predsednika Vučića prva tog ranga od izbijanja pandemije korona virusa i da je u Pragu doživljavaju kao snažnu potvrdu srpsko-češkog prijateljstva i jedinstvenog uzajamnog odnosa dvojice predsednika.

Predsednik Vučić je naglasio i važnost srpsko-češke ekonomske saradnje i sa ambasadorom Kuhtom je ovom prilikom razgovarao o mogućim zajedničkim projektima, te su dvojica sagovornika izrazili nadu da će prilikom posete biti postignuti konkretni ekonomski dogovori na obostranu korist.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*