Vučić sa Harčenkom: Teški dani pred našom zemljom

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku za nove dopremljene količine vakcina Sputnik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.

Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis, saopštila je pres služba predsednika.

Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj zapadnog Balkana.

vucic, bocan, harcenko

Izvor: TANJUG/ TANJA VALIČ/

Vučić i Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Vučić i Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*