Vučić se sastao sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa državama

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sekretara Svete Stolice za odnose sa državama nadbiskupa Pola Ričarda Galagera i tom prilikom rekao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju i poverenju, kao i to da je naša zemlja dugoročno opredeljena da ih unapređuje.

vučić,galager

Izvor: instagram buducnostsrbijeav

Vučić je izrazio zahvalnost Svetoj Stolici na značaju koji pridaje odnosima sa Srbijom, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsednik je podsetio na svoju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska koje je tada čuo, a koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Vučić je izneo svoje poglede na situaciju u regionu, a nadbiskup Galager je preneo da je u Vatikanu zapaženo koliko predsednik Vučić svojim izjavama i radom doprinosi miru i stabilnosti u regionu. On je takođe rekao da region ostaje prioritet za Svetu Stolicu i da su im jasni izazovi sa kojima se suočava.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o tome šta Republika Srbija može da uradi za Katoličku crkvu u našoj zemlji, posebno o procesu restitucije njene imovine.

 

 

 

BALKAN TV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*