Vučić: Sutra kamen temeljac za novu kovid bolnicu u Novom Sadu; Vakcinišite se, time spašavate živote

DOLJEVAC: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu.
vucic yt
Foto: Youtube Printscreen
Vučić je na pitanje novinara, u Pukovcu kod Doljevca, kada se može očekivati izgradnja gradske bolnice u Nišu, rekao da to još ne može da kaže, ali da će se graditi ta bolnica, koja će koštati između 30 i 35 miliona evra.
Kazao je da će tek početi da se radi projekat, kao i da će se bolnica graditi kod Naučno-tehnološkog parka u Nišu.
Predsednik je rekao da postoji projekat i za potpuno renoviranje vojne bolnice u Nišu, za šta će biti izdvojeno oko sedam miliona evra, kako bi mogla da prima i civile.
„Trenutno radimo tri klinička centra, 19 bolnica i ko zna koliko domova zdravlja u Srbiji“, napomenuo je Vučić.
Dodao je da će u Nišu biti napravljena železnička obilaznicu u koju će biti uloženo oko 70 miliona evra.
Vučić apelovao na građane da se vakcinišu
Aleksandar Vučić, nakon prijema druge doze vakcine protiv korona virusa, apelovao je na građane opštine Doljevac i cele Srbije da se što pre vakcinišu.
Rekao je, u obraćanju građanima da je primio drugu vakcinu, i da nije bolela kao ni prva.
„Zamolio bih vas da se svi vakcinišete, ne samo da ništa ne boli već time samo spasavate nečije živote, i ništa ne može da vam se dogodi. Molim vas da budete pažljivi prema drugim ljudima, da brinemo posebno o najstarijima i deci“, kazao je on. Vučić je nagalsio da Srbija ima vakcine na raspolaganju i da to „blago“ treba da koristimo.
„U svim zemljama se guraju da prime vakcinu, samo kod nas je problem zato što postoje lude glave koje objašnjavaju da vakcine nisu dobre i da će nešto da se dogodi“, dodao je on.
Vučić je istakao da vakcine spašavaju živote i naveo lični primer, svoje majke, koja, da nije primila prvu dozu, nakon koje se zarazila, ne bi imala šanse da preživi.
„Uzeo sam taj lični primer kako biste razumeli značaj vakcina, da spasavate svoje roditelje, braću, sestre, supružnike. Naš cilj je da razgovaramo o ekonomiji, putevima, prugama, radu fabrika, a ne možemo ako ćemo da imamo veliki broj zaraženih, a ako se ne vakcinišemo“, kazao je on.
Vučić je izrazio uverenje da bi naš zdravstveni sistem izdržao broj zaraženih, ali bi onda svi koji se ne vakcinišu bili krivi što ne možemo da se posvetimo ekonomiji.
Rekao je da je srećan što je na jugu Srbije, u Pukovcu, koji je i dalje najveće naseljeno mesto Doljevačke opštine, sa 3.500 stanovnika.
Najavio je da posle putuje u Gadžin Han, gde će imati sastanak sa predstavnicima okruga, i izrazio nadu da će na tim razgovorima biti doneti važni zaključci.
Već se gradi fabrika u Rudnoj glavi, otvaranje na Vidovdan
Aleksandar Vučić saopštio je danas da se već gradi fabrika u Rudnoj glavi, koju je obećao početkom meseca, kada je u tom mestu kod Majdanpeka, primio prvu dozu vakcine protiv korona virusa.
„Već se gradi fabrika u Rudnoj glavi i verujem da ćemo prozivodnju otvoriti za Vidovdan“, rekao je Vučić novinarima u mestu Pukovac gde je danas primio drugu dozu vakcine.
Reč je o pogonu kompanije Jumko.
Vučić je dodao da će danas u Gadžinom Hanu razgovarati sa predstavnicima Nišavskog okruga, o tome šta je još potrebno tom delu zemlje.
„Sedam sam fabrika otvorio u Nišu, koji je postao sedište, centar, raskrsnica za ceo Balakan. Niš ide mnogo brže napred, kako se niko nije nadao posle mnogo razrajućih godina, od 90-ih ali posebno 2000-ih, kada je prozivodanja u pogonima stala, a budućnost mladih stavljena “ad akta““, rekao je Vučić.
IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*