Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19

Beograd, 24. novembra 2020.- Predsednik Srbije Aleksadar Vucic urucio je danas zlatnu medaju koja je dodeljena povodom obelezavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.Tako je zlatnu medalju za zasluge u ime Institutu za transfuziju krvi Srbije primila direktorka Vesna Mijucic. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

vučić, odlikovanja

TANJUG/ RADE PRELIC

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Institut za primenu nuklearne energije INEP i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo IMGGI.

vučić, odlikovanja

TANJUG/ RADE PRELIC

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad, JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju – Beograd, JKP „Gradska čistoća“ – Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje – Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret – Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara“ – Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju – najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

„Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno“, rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

„Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima“, poručio je predsednik Srbije.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*