Vučić: Želim najbliže odnose sa Britanijom, ali ne dam da me prave budalom

Izvor: Tanjug/ AP Photo/Bojan Slavkovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je govorio o Velikoj Britaniji i drugim zapadnim zemljama koje je optužio da uvek podržavaju kosovske Albance protiv Srba.

Vučić je za televiziju Prva rekao da Albanci nisu sami smislili akciju kosovske policije na severu Kosova u sredu, kada je došlo do sukoba sa Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

„Albanci sve uvek rade uz podršku Kvinte, ali su u pitanju različiti nivoi. Velika Britanija se sama javila i rekla da podržava sve to. Sve što je protiv Srba i Srbije podržavaju. Samo uz vašu (britansku) dozvolu Albanci mogu da krše Briselski sporazum. Vi ste ti koji im pružate tu snagu“, kazao je Vučić.

On je naveo da želi „najbliže odnose“ sa Velikom Britanijom, ali da neće da dozvoli da ga „prave budalom“ tvrdnjama da je akcija kosovske policije u sredu bila usmerena na borbu protiv kriminala.

„Šta može da mi se desi? Mogu da me skinu s vlasti, ali ne verujem da to smeju na tako otvoren način da rade. Ja ću opet da se zalažem za prijateljstvo sa Velikom Britanijom, ali i za moje pravo da im kažem šta mislim. Ajde ne folirajte više, svi vi zajedno, da se radi o borbi protiv korupcije“, dodao je Vučić.

Predsednik je odbacio ocene u pojedinim medijima da njemu odgovara stvaranje tenzija na Kosovu kako bi se stvorila Zajednica srpskih opština (ZSO), navodeći da je stvaranje ZSO dogovoreno Briselskim sporazumom.

Govoreći o izborima koji će biti održani u nedelju na Kosovu, Vučić je naveo da smatra da Srbi treba da izadju na njih – ali i da će podržati svaku njihovu odluku.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*