Vulin: Milanović ne zna ništa o Srbima

Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da hrvatski predsednik Zoran Milanović „ne zna ništa o Srbima“ posle izjave kojom je kritikovao poziv srpskih vlasti Srbima širom sveta da Dan srpskog jedinstva obeleže isticanjem zastave.

Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da bi hrvatski predsednik „morao imati prečeg posla od vređanja nacionalnih osećanja i simbola Srba i pokušaja da se Srbi uplaše i spreče da pokažu svoju nacionalnu pripadnost u Hrvatskoj“.

„Mogao bi Milanović da nađe vremena i proveri kako ustaški zločinci dobijaju ulice u Hrvatskoj ili kako u mnogim srpskim selima nema ni puta ni struje, a posebno da objasni zašto je Branimiru Glavašu, osuđenom ratnom zločincu dodelio činove i ordenje“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Prethodno je predsednik Hrvatske kritikovao poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima širom sveta da 15. septembra istaknu srpsku zastavu, rekavši da „besposlen pop i jariće krsti“.

„Stvarno ne mogu da verujem da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebalo“, rekao je Milanović.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*