Vulin naredio formiranje radne grupe koja treba da ispita incidente pripadnika policije u Priboju

MUP:formirao radnu grupu zbog incidenata policije u ovom gradu
Foto: Beta/Dragan GojićVulin naredio formiranje radne grupe koja treba da ispita incidente pripadnika policije u Priboju 1

PRIBOJ – Predstavnici lokalne samouprave u Priboju, sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti u opštini kao i predstavnici Islamske zajednice osudili su incident koji se dogodio uoči Božića, kada je grupa mladića skandirala „Božić je, Božić je, pucaj u dzamije”.

Na sastanku je takođe zaključeno da se vinovnici što pre moraju identifikovati i oštro kazniti.

Takvo ponašanje se ne sme ponavljati jer nije ni primereno ni prikladno Pribojcima, ocenili su učesnici sastanka, prenosi Tanjug.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović istakao je da su ga takva dešavanja iznenadila i da ova situacija zahteva učešće države i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da dođe u Priboj, kako bi zajednički ulili povernje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

„Iskoristićemo ovo da dokažemo da nekad i zlo može raditi za dobro. Da delima, a ne rečima pokazujemo i naš patriotizam i naš odnos prema našim komšijama i naš odnos prema Priboju i naš odnos prema Srbiji” rekao je Rvović.

Sastanku je prisustvovao i pribojski imam, Harun efendija Eminagić koji je i nakon sastanka, a potom i ispred dzamije u Priboju, poručio „da su Bošnjaci u Priboju sigurni. Da ne treba da se boje. Da nisu građani drugoga reda, već da uživaju sva druga prava”.

On je još istakao da Bošnjaci „nemaju razloga za brigu. Prošlo je vreme kada se pucalo na dzamije, kada su lomljeni prozori i ubacivale eksplozivne naprave. To je davno iza nas. To pokazuje i lokalna samouprava u odnosu prema Bošnjacima, bar kad je u pitanju Islamska zajenica i podrška toj zajednici”.

Imam je pozvao i Srpsku pravoslavnu crkvu da osudi incidente i da radi na vaspitavanju mladih.

Na sastanku su bili prisutni i narodni poslanici Krsto Janjušević i Jahija Ferhatović.

Janjušević je kazao da ga raduje da su ovaj „gnusni događaj pođednako osudili i Srbi i Bošnjaci i da se svi stide ovakvih poruka”.

„Apelujemo da se sistem ubrza i da se oni koji su učestvovali, prema zasluzi da se adekvatno kazne, za to” izjavio je Ferhatović.

Ferhatović je apelovao na sistem da se ubrza i da se kazne oni koji su u ovome učestvovali, zato što su to dela pojedinaca, a ne čitavog sistema i polciije, koji su sramota i za policiju i za državu.

MUP:Formirana Radna grupa zbog incidenata policije u Priboju

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa, koju čine rukovodioci Uprave granične policije, koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju, saopštio je MUP.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*