Vulin: Uvek napadaju Srbiju i Vučića pred razgovore sa Prištinom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se svaki put kada se približi vreme za razgovore s Prištinom pokrenu napadi na Srbiju da bi se, kako je ocenio, oslabio predsednik Aleksandar Vučić, a srpski državni organi uveli u proces objašnjavanja i demantovanja.

Aleksandar Vulin je objavljivanje fotografija na kojima su navodno srpski vojnici na protestima u Belorusiji nazvao napadom na Vojsku Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin: Uvek napadaju Srbiju i Vučića pred razgovore sa Prištinom

Ocenio je da to pokazuje da će se za obračun sa slobodnom i vojno neutralnom Srbijom voditi i „lažnim vestima“.

„Kada god se približi vreme za razgovore sa Prištinom, pokrenu se napadi na našu zemlju kako bi se oslabio Vučić, a naši državni organi uveli u proces objašnjavanja i demantovanja“, smatra Vulin.

Prema njegovim rečima, jučerašnju laž iz Bresta masovno su prenosili Albanci i njima bliski Srbi, a podršku su im dali „srpski tajkunski mediji“.

Upozorava građane Srbije da je jučerašnja montaža samo jedan u nizu napada na Vojsku Srbije i da neće biti poslednji.

„Posebno želim da upozorim medije u našoj zemlji da ne žure sa prenošenjem napada na Srbiju i njenu vojsku, i da, kada dobiju vest da je 63. padobranska brigada odbila poslušnost ili da 72. brigada za specijalne operacije guši demonstracije u Minsku, najpre provere i vest i izvor pre nego nanesu štetu svojoj zemlji i vojsci“, poručio je Vulin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*