Za 53 porodice uručena rešenja o donaciji Pokrajinske vlade Vojvodine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović uručili su danas rješenja o dodjeli građevinskog materijala predstavnicima 53 porodice čiji su objekti oštećeni u zemljotresu.
Višković i Mirović u Kostajnici (foto: kostajnica.com) -

Višković i Mirović u Kostajnici (foto: kostajnica.com)

Višković je poručio građanima nakon uručenja rješenja da nisu sami i da Vlada Republike Srpske brine o njima, i ne samo Vlada Republike Srpske nego i Srbija.

On je podsjetio da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećao pomoć i da ne treba brinuti jer je Srbija Srpskoj kao stariji brat.

Premijer Srpske je naglasio da je razgovarao sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem o mogućnosti kupovine proizvodnog objekta u centru Kostajnice kako bi se u upravnu zgradu smjestila opštinska uprava nakon što je zgrada opštine oštećena u zemljotresu.

On je naveo mogućnost da se pokrene i proizvodni proces u proizvodnom delu tog objekta, što bi dovelo do otvaranja novih radnih mesta u ovoj opštini.

Mirović je poručio građanima koji su primili rešenja o donaciji da Vojvodina na Srpsku gleda kao na braću.

– Mi smo svi braća – rekao je Mirović i dodao da je deo građevinskog materijala već stigao, a da se preostali deo očekuje da bude dopremljen uskoro.

On je rekao da je razgovarao sa načelnikom opštine Kostajnica o mogućnostima da Vojvodina na još neke načine pomogne Kostajnici.

U Kostajnicu su danas stigli kamioni sa građevinskim materijalom koji je Pokrajinska vlada Vojvodine donirala za 53 porodice čiji su objekti oštećeni u zemljotresu.

Do sada je u Kostajnicu stiglo ukupno 11 kamiona građevinskog materijala, uključujući današnjih šest.

Građevinski materijal je donacija Pokrajinske vlade Vojvodine vrijedna 12 miliona dinara, odnosno oko 200.000 KM, a podršku prilikom dopremanja pomoći pružila je Republička uprava Civilne zaštite.

U opštini Kostajnica, koja graniči sa Hrvatskom, 29. decembra prošle godine zemljotres je pričinio veliku materijalnu štetu, koja prema trenutnim procjenama iznosi više od devet miliona KM.

Oštećeno je 937 objekata i infrastruktura, a veliku štetu su pretrpjeli i privredni subjekti.

 

 

IZVOR:RTRS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*