Za Februarsku nagradu predloženi kandidati

Utvrđena je lista kandidata za Februarsku nagradu za 2017. godinu. Stiglo je osam predloga, a  konačnu reč daće odbornici Skupštine grada Novog Sada na narednom zasedanju.

Članovi Komisije za dodelu priznanja utvrdili su listu predloga kandidata za Februarsku nagradu za 2017. godinu.

Na sednici Komisije prihvaćeno je osam inicijativa za visoko gradsko priznanje, a među kandidatima su umetnica Ljiljana Petrović, inovator Milan Mile Plavšić, predsednik Saveza Društva Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti mr Radivoj Mračević, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tihomir Vejnović, doktor medicinskih nauka prof. dr Radivoj Topolac, slikar i grafičar Petar Ćurčić, magistar književnih nauka mr Boško Brzić i direktor Pasterovog zavoda i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Lalošević.

Inicijativa da Februarsku nagradu dobije „Izvorni klub 100“ nije uzeta u razmatranje, jer se po Odluci o Februraskoj nagradi visoko gradsko priznanje dodeljuje građanima, a ne organizacijama.

Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*