Za narednu godinu, budžet Banjaluke veći za dva miliona

Gradski budžet Banjaluke za narednu godinu verovatno će biti veći za oko dva miliona KM, izjavila je načelnica Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Banjaluka Božana Šljivar.

Šljivareva je nakon završene javne rasprave o nacrtu gradskog budžeta navela da su građani najviše interesa pokazali za komunalne probleme.

„Iako je Grad u proteklom periodu dosta ulagao u komunalnu infrastrukturu, to i dalje ostaje veliki problem za koji će se morati izdvojiti značajan deo sredstava iz budžeta, ne samo za održavanje postojećeg stanja, već i za nove kapitalne investicije“, rekla je Šljivareva.

Ona je navela da će iz gradskog budžeta za narednu godinu biti izdvojeno oko 20 miliona KM za kapitalne investicije, od čega 18 miliona za komunalnu infrastrukturu, milion KM za uređenje poslovnih zona, a biće ulaganja i u uređenje spomen-obeležja i druge manje projekte.

Oko dva miliona KM biće izdvojeno za subvencije za privredu i poljoprivredu, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Šljivareva je rekla da će biti obezbeđena i sredstva za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture, sport i slično.

Skupština grada Banjaluka je na sjdnici održanoj 23. novembra prihvatila nacrt gradskog budžeta u iznosu od 129.370.000 KM, a javna rasprava je trajala od 24. novembra do 1. decembra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*