Za projekte NVO iz nerazvijenih opština 15 miliona dinara

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za program finansiranja projekata od javnog interesa, kojće realizovati udruženja sa teritorije izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Udruženja su aplicirala iz oblasti podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Odluka je doneta za 33 udruženja koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima i prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo.

Maksimalni iznos projekta koji finansira Kabinet je 750.000 dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar 2021. godine.

Ministar Novica Tončev izjavio je tim povodom da Kabinet na čijem je čelu svakodnevno radi na stvaranju uslova za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Dodelom novčanih bespovratnih sredstava u iznosu od 15 miliona dinara udruženjima iz nerazvijenih opština još jednom pokazujemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština i da niko neće biti izostavljen, poručio je on.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu Kabineta i portalu eUprave.

Za projekte NVO iz nerazvijenih opština 15 miliona dinara

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*