Za rad u „Fioranu” u Kuli veliko interesovanje nezaposlenih

Veliki broj nezaposlenih napunilo je hodnik Službe za zapošljavanje u Kuli. Tako veliko interesovanje je izazvao poziv za prijavljivanje za rad u italijanskoj kompaniji donjeg veša „Fiorano” koja na leto planira da otpočne proizvodnju u Kulu sa tri stotine zaposlenih.

Ista firma još od 2007. privređuje i u Somboru, gde na platnom spisku ima 1.700 radnika.„Fiorano” pripada grupi „Kalcedonia” sa 4.000 prodavnica širom sveta, a njihov proizvodi program se u Srbiji može kupiti u radnjama u Beogradu i u Novom Sadu. Sve što se sašije u somborskoj fabrici ne ide u ove radnje, već pravo u Italiju i onda „Fiorano” donji veš šalje po svetu, navode na zvaničnoj interenet stranici „Opština Kula“.

Na glavnom ulazu u prostorije Službe za zapošljavanje u Kuli i na ulici zatekli smo juče više desetina zainteresovanih za posao. Predstavnici „Fiorana” uzimali su juče podatke potencijalnih radnika, radnu biografiju, iz koje će praviti selekciju za obuku u fabrici u Somboru, i za to obezbediti prevoz od Kule do Sombora i nazad.

Rukovodilac kadrovske službe „Fiorana” u Somboru Dušica Ergić Živanović kazala je da im trebaju šivači, ali da ne gledaju strogo na to da li kandidati za obuku imaju baš krojački smer, već da na posao mogu da računaju pođednako svi, i oni sa osnovnom školom i sa fakultetskim obrazovanjem.

„Već smo uradili jednu selekciju pa 50 nezaposlenih odlazi da uči da kroji i sastavlja delove donjeg veša u Sombor“, kazala je Dušica Ergić -Živanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*