Za razvoj lovstva 38 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivedu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, uručio je danas 82 ugovora u vrednosti od oko 38 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz budzetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2017. godini.

„Zadovoljstvo mi je što smo ove godine u prilici da investiramo oko 38 miliona dinara u lovstvo, od čega je učešće pokrajinskog sekretarijata 27,5 miliona dinara dok učešće korisnika iznosi 10 miliona“, poručio je Radojević.

Kako je dalje naveo, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uveo je ove godine po prvi put dve nove mere – sufinansiranje nabavke terenskih vozila za čiju namenu je sekretarijat izdvojio sredstva u vrednosti od 5 miliona dinara, dok učešće korisnika iznosi 7 miliona, i napomenuo da je interesovanje za ovu meru izuzetno veliko te da će skreterijat u narednoj godini opredeliti značajnija sredstva za ovu namenu.

Druga mera tiče se monitoringa populacije prepelice, za čije uvođenje se prema stanju na terenu ukazala potreba, a korisnici lovišta sami su inicirali ove mere agrarne politike Vojvodine u cilju unapređenja i razvoja lovstva.

Resorni sekretar takođe je naveo, da je pored subvencija za nabavku terenskih vozila, veliko inresovanje kod korisnika lovišta izazvala izgradnja prihvatilišta za fazanske piliće, zatim rekonstrukcija objekata za obradu trofeja, te kada su u pitanju lovišta posebne namene, izgradnja i rekonstrukcija ograda, za čiju namenu je izdvojeno gotovo 7 milona dinara.

Radojević je predstavnicima medija poručio da će s obzirom na veliko interesovanje, pokrajinski sekretarijat i u narednom budzetu, za 2018. godinu nastaviti sa sprovođenjem mere subvencija za nabavku terenskih vozila, te pozvao korisnike da redovno konkurišu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*