Za sportske objekte u Kikindi Pokrajina obezbedila 7,7 miliona dinara

Pokrajinska vlada

Kikinda/Novi Sad, 6. februar – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas u Kikindi, zajedno sa gradonačelnikom Pavlom Markovim, pokrajinskim poslanikom Milenkom Jovanovim i načelnikom Severnobanatskog okruga Nikolom Lukačem, Osnovnu školu ,,Žarko Zrenjanin“ i Fudbalski klub ,,Kikinda“, za koje je Pokrajinska vlada izdvojila više od 7,7 miliona dinara.

Za obnovu krova fiskulturne sale u OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ Pokrajinska vlada obezbedila je 4,6 miliona dinara.

Pokrajinska vlada

,,Nakon uspešne realizacije ovog projekta, u načelu smo se dogovorili da možemo da krenemo i u rekonstrukciju parketa i da salu opremimo novim rekvizitima za nastavu fizičkog vaspitanja, s obzirom na to da je u toku novi konkurs Pokrajinskog sekretarijata za sport koji se odnosi na dodelu sredstava za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportskih objekata“, izjavio je Vladimir Batez.

On je dodao da je sve to u pravcu ostvarenja strateškog opredeljenja: da je školski sport baza za razvoj sporta i da našoj deci treba stvoriti što bolje uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i vannastavne sportske aktivnosti.

Batez je istakao čvrst partnerski odnos sa Gradom Kikindom u realizaciji zajedničkih projekata. On je naveo da je resorni sekretarijat samo u 2019. godini za 25 projekata na teritoriji Kikinde izdvojio 13,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov rekao je da je projekat rekonstrukcije krova veoma važan za društvenu zajednicu jer fiskulturnu salu, koja nije obnavljana više od trideset godina, osim učenika koriste i sportski klubovi u Kikindi.

Direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ Tihomir Farkaš zahvalio je Pokrajinskom sekretarijatu i lokalnoj samoupravi što su stvoreni uslovi da učenici jedne velike škole imaju kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja.

Prilikom posete Fudbalskom klubu ,,Kikinda“, sekretar Batez istakao je da taj klub, osnovan 1909. godine, spada među najstarije fudbalske klubove u Vojvodini i da zaslužuje podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu“.

Pokrajinska vlada je, naime, za nabavku zalivnih sistema za održavanje trave na fudbalskim terenima iz pokrajinskog budžeta obezbedila 2,8 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za sport 350.000 dinara za opremu za trenažni proces fudbalera.

,,Sve ovo je urađeno zajednički nakon što sam pre par meseci obišao ovaj teren sa predstavnicima lokalne samouprave“, naglasio je Batez.

Gradonačelnik Markov rekao je da je obnova stadiona u fokusu s obzirom na to da on predstavlja posebno mesto okupljanja, s velikom istorijom i svim onim što fudbal nosi u sebi. Naveo je da će u ovoj sezoni biti u fuknciji novi zalivni sistemi, a da će u narednih 4-5 godina gradski stadion biti kompletno rekonstruisan.

Predsednik Skupštine OFK ,,Kikinda“ Dragan Felbab govorio je o značaju ulaganja u sportski podmladak. Prema njegovim rečima, to su prepoznali resorni sekretarijat i lokalna samouprava investiranjem u održavanje terena i novu opremu, što će poboljšati uslove za treniranje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*