“Za svakog stanovnika po jedna sadnica“ na Vrbanju

Herceg Novi – Akcija “Za svakog stanovnika po jedna sadnica“ počela je na Vrbanju u zaleđu Herceg Novog krajem prošle sedmice. Cilj akcije je buđenje svesti o zajedničkoj brizi i odgovornosti za očuvanje dragocenih prirodnih resursa kakve su šume.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume u okviru akcije donirali su Herceg Novom 20.000 sadnica, smrče i crnog bora, koje će biti raspoređene na 150.000 kvadratnih metara.

„Zemlja svake godine izgubi veliki deo svojih šuma, kako zbog požara tako i zbog seče. Zbog toga mi danas, kao ekološka država i njeni građani, imamo veliki i plemeniti zadatak, da pomognemo i damo svoj doprinos zaštiti i očuvanju šuma, stvarajući uslove za bolji kvalitet života svih zajedno, našeg grada, naše države, a samim tim i planete Zemlje“ – kazao je menadžer Opštine Herceg Novi Dragan Šimrak.

Ispred Agencije za razvoj i zaštitu Orjena učesnike je pozdravila direktorica Milja Vitorović, koja je izrazila zadovoljstvo zbog prilike da službenici ovog organa zajedno sa ostalim društvenim strukturama, daju svoj doprinos obnovi šuma i smanjenju negativnih uticaja klimatskih promjena na šumske ekosisteme i životnu sredinu.

Izrazila je uvjerenje da će u budućem radu u saradnji sa Upravom za šume naći najbolje modele za održivu valorizaciju parka prirode Orjen.

Izvor: Opština Herceg Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*