Za švercovane lekove u Hong Kongu i novac iz Crne Gore

PODGORICA –

Policija u Hong Kongu razbila je međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom lekova a koja je na posebne račune, između ostalih, dobijala novac iz Crne Gore za sprovođenje kriminalnih operacija.

Kako prenosi portal „news.abs-cbn.com“, policija je zasad utvrdila da je na račune kriminalaca novac za švercovane lekove stizao iz Crne Gore, Bugarske i Švajcarske, prenosi portal RTCG.

lekovi, zaplena

Izvor: Uprava carina,ilustracija

Na tim računima nađeno je oko 2,5 milliona dolara.

Akcija je sprovedena, kako se tvrdi, nakon višemesečne istrage, tokom koje je otkriveno da se iz Hong Konga klijentima širom sveta šalju švercovani lekovi, a da se zauzvrat novac pripadnicima kriminalne grupe prebacuje iz inostranstva, uključujući Crnu Goru.

Osumnjičeno je nekoliko ruskih i uzbekistanskih državljana a među uhapšenima je i devojka stara 27 godina, optužena da je vodila operativni centar u Hung Homu, kao i dva direktora lažne kompanije bez evidencije o vođenju posla.

„Finansijska istraga je otkrila da je oko 11 miliona HK dolara (oko milion i po američkih dolara) prebačeno na bankovni račun pomenute devojke, a devet miliona HK dolara deponovano je na drugi račun koji je pripadao lažnoj kompaniji između januara 2019. i septembra 2021.godine“, piše u tekstu.

Policija veruje da su ovi bankarski računi korišćeni za prikupljanje i pranje novca dobijenog od inostranih kupaca švercovanih lekova.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*