Žabalj: Milica Vidić đak generacije

U protekloj školskoj godini Opština Žabalj imala je petoro đaka generacije u osnovnim školama i srednjoj školi. Milica Vidić izabrana je za đaka generacije Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, a u prošloj godini ostvarila je značajne uspehe na takmičenjima iz srpskog i francuskog jezika.

Foto: Milica Vidić

Iz srpskog jezika zauzela je treće mesto na okružnom takmičenju, dok je iz francuskog jezika bila prva na opštinskom takmičenju. Svoje školovanje nastavila je u Srednjoj školi „22. oktobar” u Žablju.

– Želela bih da upišem dobar fakultet, ali trenutno još se nisam opredelila i koji – kaže Milica. – Imam četiri godine na raspolaganju i za to vreme, nadam se da će mi se profilisati i smer u kom bih nastavila kako školovanje tako i dalju poslovnu karijeru.

Projekat „Učim + Znam = Vredim”, koji realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, i 2019. godine realizovan je u Novom Sadu i šest opština u Vojvodini: Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Temerinu i Beočinu u kojima je predstavljeno više od 370 đaka osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini 2018./2019. ostvarili najznačajnije uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali i one koji su zbog svojih uspeha izabrani za đake generacije. Generalni sponzor ovog projekta je Erste banka.

U saradnji s Udruženjem za promociju društvene odgovornosti, „Dnevnik” će na strani Vojvodina  predstaviti laureate projekta „Učim + Znam = Vredim” iz opština u kojima je realizovan ovaj projekat, uz njihove kratke izjave.

izvor: DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*