Zadržavanje crnogorske poslanice u skladu sa zakonom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u skladu sa zakonskim procedurama državljanka Crne Gore D.S. zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Ministarstvo je povodom reagovanja Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore istaklo da srpska policija postupa isključivo po zakonu koji je jednak za sve građane.

Prema D. S. je postupano u skladu sa zakonom i procedurama, uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da „vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima“.

Činjenica je da je D. S. na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije Srbije zbog posedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Uvereni smo u to da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja.

Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*