Zaharova: CIA ima planove za praćenje „agresivne Rusije“

MOSKVA –

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarisala je da Sjedinjene Američke Države ne kontrolišu svoju granicu i da Centralna obaveštajna agencija (CIA) ima planove za pomno praćenje Rusije.

Zaharova je rekla da američke borbe protiv geopolitičkih pretnji u 21. veku podsećaju na strategije iz vremena Hladnog rata, piše Sputnjik.

marija, zaharova

Izvor: EPA (Maxim Shipenkov)

„Bićete iznenađeni, ali CIA će se boriti protiv javne geopolitičke pretnje 21. veka metodama 20. veka“, rekla je ona.

Dodala je da Vašington ne krije da će radi ostvarivanja svog „plemenitog cilja“ povećati kadar CIA-e, i da je nad Kinom pojačan nadzor.

Rekla je da SAD nisu zaboravile ni na Rusiju i da oni „pomno prate agresivnu Rusiju“.

Zaharova je objasnila da se takve promene u strukturi Agencije dešavaju u vreme kada su „rast ilegalnih migracija i prekogranično organizovan kriminal povezani sa pandemijom, i kada predstavljaju stvarnu strukturnu pretnju za nacionalnu bezbednost sveta, uključujući Ameriku“.

Međutim, prema njenim rečima CIA ne želi da pojača svoje napore u tim objektivno teškim oblastima.

Ona je rekla da je saznala da ljudi prelaze granicu SAD sa Meksikom bez dokumenata i da su pretnje koje navodno potiču od Rusije i Kine „izmišljene“.

„Amerika u principu, ne kontroliše situaciju na svojim pravim, a ne željenim granicama, kada kriza unutar zemlje prevazilazi sve ono što je bilo u američkoj istoriji od vremena Građanskog rata“, rekla je ona.

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*