Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, prvi put u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO –

Saradnja Republike Srpske i Srbije nikada nije bila bolja nego poslednjih godina, ocenio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, navodeći da je Srbija kroz tri kruga pomoći već dala skoro 50 miliona evra opštinama u Republici Srpskoj.

Ćosić je za Tanjug, uoči današnje zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, izrazio zadovoljstvo što se sednica prvi put održava u tom gradu, podsetivši da je do sada uvek bila u Banjaluci.

Istakao je da će na sednici biti donete važne odluke i naveo da će Vlada Srbije podržati neke od infrastrukturnih aktivnosti u opštinama u sastavu Istočnog Sarajeva.

istocno, saarajevo,novo, sarajevo

Izvor: Jutjub/printskrin

„To je velika stvar, pogotovo imajući u vidu da je Vlada Srbije već kroz tri kruga pomoći pružila skoro 50 miliona evra opštinama u Republici Srpskoj, a reč je o nekih 45 opština. To znači da su gotovo sve opštine dobile novac za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata koje inače same ne bi mogle realizovati“, istakao je Ćosić.

Nakon zajedničke sednice vlada, rukovodstvo Srbije i Republike Srpske će na Drini, u opštini Foča, položiti kamen temeljac za izgradnju Hidroelektrane Buk Bijela, a Ćosić ističe da će taj projekat u velikoj meri pojačati energetski potencijal Republike Srpske i Srbije.

„Drina je značajan potencijal. To je reka koja nas spaja i ako se iskoristi u ekonomske svrhe, kao što će to biti urađeno na ovaj način, to će sigurno doprineti i jačanju privrednih bilansa Srbije i Republike Srpske“, rekao je Ćosić i dodao da će izgradnjom hidroelektrane biti zaposlen značajan broj ljudi i povećan obim proizvodnje električne energije.

Istakao je da osim političke, Vlada Srbije pruža i ekonomsku podršku Republici Srpskoj i dodao da je to svakim danom sve vidljivije.

Brnabić na čelu delegacije Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju Republike Srbije koja će danas boraviti u poseti Republici Srpskoj.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijerka Brnabić će se sastati sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Nakon toga će biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske.

Premijerka Brnabić će, kasnije, zajedno sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović i rukovodstvom Republike Srpske, položiti kamen temeljac za izgradnju Hidroelektrane Buk Bijela, na Drini, u opštini Foča.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*