Zajednički nastup AP Vojvodine i osam gradova na sajmu investicija “Expo Real” u Minhenu

Delegacija Pokrajinske vlade posetila je Međunarodni sajam investicija i nekretnina “Expo Real” u Minhenu, koji pruža uvid u najnovije trendove i inovacije u sektorima investicija, nekretnina i finansija. Upravo na takvoj manifestaciji, AP Vojvodina, sa svojih osam gradova, prikazuje, kroz zajednički nastup, stručnoj međunarodnoj publici najznačajnije investicione projekte.

Prezentacija infrastrukturnih potencijala AP Vojvodine za privlačenje novih ulagača na sajmu “Expo Real” – najvećem ovog tipa u Evropi, organizovana je na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji je potpisan između Pokrajinske vlade, Razvojne agencije Vojvodine, Novog Sada, Pančeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Vršca, Kikinde, i Privredne komore Vojvodine.

Delegaciju Pokrajinske vlade pozdravio je generalni direktor Minhenskog sajma Klaus Ditrih. Nakon otvaranja, na izložbenom prostoru AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, koji predvodi delegaciju, izjavio je da je Pokrajinska vlada prepoznala višestruki značaj i efikasnost organizovanog zajedničkog predstavljanja gradova i same Pokrajine na velikim sajmovima, kao što je i “Expo Real”.

„Dovođenjem novih investitora, pored otvaranja novih radnih mesta, dolazi i do transfera znanja, novih tehnologija, proizvoda i brendova, koji su nam takođe neophodni kako bi bili u korak sa svetom i kako bi obezbedili ekonomski razvoj Vojvodine. Značaj ovog sajma je i u tome što više od 70 odsto njegovih posetilaca, a bude ih između 40 i 50 hiljada, spada u kategoriju donosilaca odluka“, izjavio je Nenad Grbić i dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti aktivno da radi na poboljšanju i stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta, podizanju efikasnosti administracije i ekonomsko-pravne sigurnosti, što je od značaja ozbiljnim investitorima prilikom razmatranja potencijala Vojvodine za investiranje.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, koji je učestvovao u pripremama za nastup na ovom sajmu, koji je najveći u ovom domenu u Evropi, izjavio je da su gradovi pripremili kvalitetne projekte.

„To su najpre radne i poslovne zone, koje su prema svojoj infrastrukturnoj opremljenosti i saobraćajnoj povezanosti spremne za dolazak investitora, zatim grinfild i braunfild lokacije, kao i nekretnine, kao što su hoteli i drugi objekti, te projekti za ulaganje u SPA centre i razvoj turizma“, rekao je Drakulić. On je dodao da je ovaj sajam pravo mesto za susrete sa potencijalnim investitorima, posebno iz Nemačke, koja je u Vojvodini na prvom mestu po vrednosti investicija od 1,27 milijardi evra i po broju zaposlenih.

Na najvećem sajmu nekretnina i investicija u Evropi, od 8. do 10. oktobra, očekuje se više od 2.000 izlagača iz 35 zemalja, više od 40 hiljade učesnika iz 75 zemalja, a planirano je učešće i oko 500 stručnjaka u konferencijskom programu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*