Zajedničko bojevo gađanje sa Bugarskom armijom

Na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i pripadnici Bugarske armije realizuju zajednička bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

Završnom segmentu gađanja danas su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i načelnik odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov, na čiji poziv delegacija Vojske Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Republici Bugarskoj.

Na gađanju učestvuju pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade, koji su po ciljevima u vazduhu dejstvovali raketama iz sistema „kub“ i „neva“, odnosno aviona „mig 29“ i pogodili sve mete predviđene za uništenje.

Izražavajući zadovoljstvo uspešnom realizacijom bojevih gađanja, general Mojsilović je istakao da su pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koji iz godinu u godinu postižu sve bolje rezultate na „Šabli“, pokazali da su odlično obučeni i osposobljeni za realizaciju namenskih zadataka, što je potvrda kvaliteta obuke u našim jedinicama i pravilno određenih prioriteta za ulaganje u ovaj vid Vojske Srbije prethodnih godina.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je izrazio zahvalnost admiralu Eftimovu, Bugarskoj armiji i Ministarstvu odbrane Republike Bugarske na srdačnom gostoprimstvu i mogućnosti da jedinice Vojske Srbije koriste kapacitete poligona „Šabla“ za realizaciju bojevih gađanja ciljeva u vazduhu, što je od velikog značaja za sposobnosti našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Tokom posete Bugarskoj, general Mojsilović je sa admiralom Eftimovim razgovarao o dosadašnjoj vojno-vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od obostranog interesa. Zajednički je ocenjeno da je ta saradnja sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, posebno u oblasti obuke i vežbi, kao i da ona doprinosi razvoju poverenja i unapređenju dobrosusedskih odnosa.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*