Zamenik direktora bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek dobio funkciju u Ministarstvu zdravlja

Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Zamenik direktora bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek dobio funkciju u Ministarstvu zdravlja

                                                                                                                                                            Foto: Screenshot
Đerlek je rekao da je na tu poziciju imenovan na poslednjoj sednici Vlade Srbije.
„Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu“, kazao je Đerlek.
Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju.
Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja obolelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije. Grupa građana Novog Pazara protestovala je i tražila smenu Đerleka, zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom.
Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine. Ranije je kao kadar Sandžačke demokratske partije kratak period bio gradonačelnik Novog Pazara.
Specijalista je neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*