Zamenik ministra zdravlja i direktor bolnice u Tetovu podneli ostavke, ministar ponudio ostavk

(Foto Beta/AP)

SKOPLJE – Zamenik ministra zdravlja Severne Makdonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podneli su danas ostavke zbog požara u kovid centru tetovske bolnice u kojem je nastradalo 14 osoba.

Hasani i Besimi su to objavili popodne na Fejsbuku, navodeći da ostavku podnose kao moralni čin posle nesreće u kovid cetru u kojem su nastradali ljudi.

„U ovako ozbiljnom trenutku za sve podnosim ostavku kao najviši moralni čin. Čak i pored činjenice da nemam nikave veze sa postupcima izgadnje modularnih centara. Ostavka je namanje što mogu da uradim u ovom trenutku, da poštujem žrtve i povređene Ii na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva!”, napisao je Hasani (facebook.com/Ilir.H.Hasani).

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da oseća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi i istakao da je ta njegova odluka neizbežna.

„Posle ovako tragičnog i nesrećnog dogajaja ova odluka je neizbežna. Moja ostavka neće utešiti porodice nastradalih, ali verujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili”, napisao je Besimi, javlja Beta.

Ostavku zbog požara u montažnom kovid centru iz moralnih razloga podneo je i ekonomski direktor tetovske bolnice Artan Etemi.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je juče rekao da će odluku o tome da li će podneti doneti kada se završi istraga nesreće u tetovskom kovid centru.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dve, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

Ministar zdravlja  ponudio ostavku premijeru 

SKOPLJE – Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče objavio je večeras da je, kao moralni čin, ponudio ostavku zbog požara u kovid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 14 ljudi.

U onlajn obraćanju Filipče je rekao da ga je „tragedija u Tetovu mnogo pogodila, da kao lekar i ministar ima integritet i da je zato iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Severne Makedonije”.„Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saušestvujem sa njiihovim porodicama. Nema reči koje to mogu opisati, niti načina da se nadomesti taj gubutak. Kao lekar i ministar imam integritet, zato sam dans iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu”, naveo je Filipče (facebook.com/filipce.venko) u onlajn izjavi koju je dao u 19.00.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije je juče popodne rekao će odluku o tome da li će podneti ostavku doneti kad se završi istraga u tetovskom kovid centru i da će na tome insistirati„U mnogo medija i među pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bežim, niti ću bežati, ali ću insisitrati na tome i čekaću da završi istraga”, rekao je tada Filipče.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*