Zapečeni patlidžan s belim i crvenim sosom

(Pixabay)

Potrebno je

  • 2 veća patlidžana

Beli sos

  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • čaša kisele pavlake
  • bosiljak
  • so
  • maslinovo ulje
  • suvi začin

Crveni sos

  • 2 paradajza
  • kašika brašna
  • malo ulja

Patlidžan oprati i iseći na tri, četiri kriške ali tako da ostane uz peteljku ceo. Posoliti malo, zatim neka odstoji pa staviti da se peče u rerni oko dvadesetak minuta. Za to vreme umutiti jaja, dodati brašno i kiselu pavlaku pa kada je patlidžan već delimično pečen preliti beli sos. Ostaviti još 10 minuta da se zapeče zajedno s njim. Kada je gotovo služiti toplo s paradajzom sosom koji ste napravili na uobičajeni način.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*