Zaštitnik građana: Država da preduzme sve da građanima obezbedi pravo na zdravlje

Zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je danas da je pravo na zdravlje jedno od osnovnih ljudskih prava, a da njegovo narušavanje iz bilo kojeg razloga povlači narušavanje drugih prava, saopštila je Kancelarija Zaštitnika građana.

Kako je saopšteno, Pašalić se na osvrnuo na položaj građana Srbije koji boluju od drugih bolesti, ali zbog situacije sa koronavirusom ne mogu da ostvare svoje pravo na lečenje.

„Zbog toga nadležni organi Republike Srbije treba da preuzmu sve da obezbede zajemčena prava građana kroz stvaranje uslova za potpuno ostvarenje prava na zdravlje”, poručio je Pašalić.

On je ponovo apelovao na sve građane Srbije da se pridržavaju propisanih mera zaštite, da se vakcinišu protiv virusa kovid-19 i istakao da je to najbolji odgovor za izlazak iz teške epidemiološke situacije u kojoj se nalazi cela zemlja, javlja Tanjug.

„Broj zaraženih i broj umrlih su već duži period veoma zabrinjavajući i zato apelujem na građane da se pridržavaju epidemiloških mera zaštite i da se vakcinišu. U okolnostima u kojima se sada nalazimo vakcinacija protiv virusa kovid-19 je najbolji odgovor, najbrži i najlakši put za izlazak iz teškog epidemiološkog stanja u kojem se nalaze svi građani Srbije”, poručio je Pašalić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*