Zašto se selimo u Srbiju?!

Savet za zapošljavanje austrijskog proizvođača kristala Svarovski zabrinut je stanjem u kompaniji, koja sve više proizvodnje iz fabrike u Wattensu seli u Srbiju.

„Sve manje i manje se proizvodi u Wattensu, naš menadžment je opredeljen za selidbu radnih mesta. Srbija je čini se, lek za jeftinu proizvodnju, samo je pitanje da li je to etično ili ne“, rekao je Ernst Daberto, predsednik Saveta za zapošljavanje listu Tiroler Tageszeitung, prenosi Der Standard.

On konstatuje da se sve više troškova, poput administrativnih, deli na sve manji broj zaposlenih u proizvodnji. Radnici u Wattensu od 27. oktobra do 4. novembra poslati su na odmor, a ovaj prekid rada uneo je strah među zaposlene.

Svarovski je priznao da je stanje u Wattensu napeto.

„Pritisak na profitabilnost na lokaciji Wattens još nije olakšan, iako ove godine u celini očekujemo rast u poslovnoj jedinici sa kristalima“, saopštila je kompanija.

Obim proizvodnje u Wattensu potonuo je jer umesto velikih količina kupci sve više traže kolekcije sa manjim količinama. Prazan hod između Nacionalnog dana i Svih Svetih delimično je iskorišćen kao odgovor na „fluktuacije proizvodnih naloga“ i smanjenje zaostataka odmora, saopštio je Svarovski.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*