Završena adaptacija OŠ „Sonja Marinković“

Svečanom priredbom, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnici Školske uprave Sombor, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ obeležen je završetak radova na adaptaciji školske zgrade. Sredstva za preuređenje kompletnog objekta u visini od 48 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić rekao je, tim povodom, da je, po završenoj javnoj nabavci i odabiru izvođača radova, u junu 2017. godine počela rekonstrukcija školskog objekta koja je obuhvatila: kompletnu zamenu prozora; izolaciju školskog objekta; sređivanje fasada; potpunu zamenu oluka; zamenu podova; kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže; potpunu zamenu osvetljenja LED rasvetom i rekonstrukciju i krečenje školskog objekta, navode na zvaničnoj intrenet stranici Subotica.rs.

„U našoj školi, koju pohađa 800 učenika raspoređenih u 34 odeljenja, nastava se izvodi u dva objekta. Obnovili smo centralni objekat, ali nismo zanemarili ni objekat gde se nastava izvodi za niže razrede. U njemu smo zamenili prozore, okrečene su sve učionice, obnovljena je fasada škole. U tom objektu radi i produženi boravak koji trenutno pohađa 130 učenika i nudi organizovanu ishranu za učenike. Danas škola poseduje 21 učionicu opremljenu računarima i projektorima. U oba objekta potpuno je rekonstruisana internet mreža i oba objekta imaju video-nadzor sa 30 kamera“ – istakao je Pajica Bašić.

Gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što su radovi završeni u rekordnom roku i podvukao da su Vlada Srbije, ali i Grad Subotica, u rekonstrukciju škola uložili više za jednu godinu nego što je ulagano decenijama unazad.

„Upravo ono što je predsednik Republike Srbije govorio o velikom društvenom projektu obnove škola i zdravstvenih ustanova danas vidimo na delu, u gotovo svim krajevima naše zemlje. Upornošću i dobrim radom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a uz odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, pored sada već adaptiranog objekta OŠ ‘Sonja Marinković’ ove godine u našem gradu završiće se i radovi na adaptaciji i restauraciji fasada i unutrašnjeg prostora objekta srednje Hemijsko-tehnološke škole“ – naglasio je Bogdan Laban.

U budžetu smo, dodao je, i za ovu godinu planirali pomoć Grada Subotice u projektnom finansiranju osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova predškolskog obrazovanja.

„Na taj način želeli smo da pomognemo školama da steknu uslove da konkurišu za projekte iz inostranih fondova i za konkurse na pokrajinskom i republičkom nivou. Po tom osnovu, mnoge obrazovne ustanove već su dobile sredstva za svoje projekte i na taj način poboljšale uslove rada sa decom“ – rekao je gradonačelnik Laban.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*