Zbog jake košave, voziti oprezno

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.

Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena, prenosi RTV.

Pored vejavice i jakog vetra, u predelima Ivanjice i Sjenice, upozoravamo na opalo granje, zbog čega je na ovom području saobraćaj dodatno otežan i usporen. Vozačima se bez preke potrebe ne savetuje kretanje i korišćenje ovih puteva bez preke potrebe.

Prilazi planinama Tari, Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini su prohodni.

Kako prenosi RTV, na Kopaoniku, Zaječaru i Knjaževcu magla trenutno smanjuje vidljivost, pa je neophodna oprezna vožnja.

U ostalim krajevima Srbije je pretežno oblačno i toplo vreme.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu „Horgoš“ su 120 minuta, na „Batrovcima“ 240 minuta, a na prelazu „Šid“ oko 180 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, kada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, saopštio je AMS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*