Zbog namernih požara uvedeni celodnevni video nadzor i obezbeđenje na deponiji u Kovinu

Javno preduzeće „Kovinski komunalac“ uvelo je 24-časovni nadzor na gradskoj deponiji, uz angažovanje profesionalnog obezbeđenja, kako bi se sprečilo ponovno namerno paljenje smeća.
Zbog namernih požara uvedeni celodnevni video nadzor i obezbeđenje na deponiji u Kovinu

Foto: Pixabay
To je rekla predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović.
Istovremeno, u saradnji s Ministarstvom zaštite životne sredine po hitnom postupku će biti obezbeđen video nadzor za praćenje stanja na deponiji u Kovinu„, rekla je Petrovićeva.
Ona je naglasila da je JP „Kovinski komunalac“ podnelo dve krivične prijave protiv NN lica zbog sumnje da su na deponiji, tokom noći 5. na 6. jun i 8. i 9. jun, namerno izazvali požar.
U saradnji s Ministarstvom zaštite životne sredine nakon požara koji su se na deponiji dogodili u martu, sprovedena su elektromagnetna snimanja tela deponije i utvrđeno da u njoj nema skrivenih depoa gasova koji bi mogli da dovedu do požara. Nakon toga se pristupilo tretiranju deponije organskim mikrogelovima kojima se ubrzava razgradnja organskih materija i sprečava samozapaljivanje deponije„, navela je Petrovićeva.
Predsednica opštine Kovin je dodala da je i pored toga u dva navrata došlo do paljenja deponije, što je navelo na osnovanu sumnju da su požari namerno izazvani, pa je odlučeno da se pojača nadzor nad deponijom.
IZVOR_021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*