Zbog topljenja snega krenule poplave

Prema poslednjem merenju Hidrometeorološkog zavoda u mernoj stanici Pepeljevac kod Kuršumlije, vodostaj reke Toplice u 9 časova bio je 243 santimetara. Iako je poslednjih sati opala brzina rasta visine vode na tom području, očekuje se da narednih sati bude povećan tok Toplice ka Prokuplju.

Zabeleženo je izlivanje reke Toplice kod Gradskog bazena, odnosno pre gvozdenog mosta. Na tom mestu je voda došla do asfalta, odnosno puta koji vodi do bazena, prenosi RTV.

Za 11 sati zakazan je Štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje, a nakon toga ekipa „Prokuplje na dlanu“ obići će teren zajedno sa komandantom Štaba i predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem.

Oba bunara kod Hisara su poplavljena i tokom dana biće problema sa vodosnabdevanjem. U JKP „Hammeum“ kažu da su spremne cisterne sa pijaćom vodom,a ceo grad će se snabdevati iz vodosistema Bresnica.

Meštani romskog naselja Guba, njih oko osamdeset, evakuisani su u Sokolanu. U Opštini Prokuplje proglašena je vanredna situacija. Dok je u centru grada odron pola kuće izbacio na ulicu, u selu Donja Trnava izlila se lokalna reka i ona sve više raste. Ovo je prvo izlivanje od kako je sneg počeo da se topi. Reka sve više nadolazi i postoji realna opasnost da potopi i okolne kuće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*