Željko Obradović napustio Fenerbahče

Foto: Get

Iako je imao dogovor sa klubom oko nastavka saradnje, srpski trener Željko Obradović neće nastaviti posao u Fenerbahčeu, pošto turski klub nije ispoštovao dogovor oko isplate zaostalih primanja.

Foto: Get

 

Nedelju dana su trajali pregovori predsednika Alija Kodža i srpskog stručnjaka, da bi na kraju Obradović u dogovoru sa porodicom odlučio da posle sedam godina napusti Istanbul.
Kao što je poznato, naš cenjeni trener Željko Obradović došao je u Istanbul prošle nedelje i sreo se sa predsednikom Alijem Kodžom, kao i sa predsednikom Semihom Ozsojem, oko planova za novu sezonu. Posle pregovora, naš trener vratio se u svoju zemlju prošlog petka i hteo je da donese konačnu odluku posle sastanka sa porodicom„, stoji na sajtu Fenera.
Nažalost, želimo da naglasimo da je naš trener danas poslao svoj odgovor klubu i odlučio da ne bude deo tima ove godine. Kao arhitekta brojnih uspeha, koji je došao u Fenerbahčeovu porodicu u sezoni 2013/14 i osvojio Evroligu 2017, moramo da poštujemo ovu odluku našeg cenjenog trenera Željka Obradovića, legende Fenerbahčea. On će zauvek biti deo porodice Fenerbahčea, sa ostvarenjima i neopisivom radošću koju nam je doneo„, saopštili su iz turskog kluba.
Željko Obradović se oglasio o daljim planovima nakon napuštanja klupe Fenerbahčea. Najtrofejniji evropski stručnjak napustio je turskog giganta posle sedam godina. On je ujedno objavio da će napraviti pauzu od godinu dana u svojoj karijeri.
„Posle sedam fantastičnih godina jedina stvar koja mi je ostala da uradim je da se iskreno zahvalim bivšem predsedniku Azizu Jildrimu i njegovom odboru, kao i trenutnom predsedniku Aliju Koču i potpredsedniku Semihu Ozsoju na njihovoj podršci„, naveo je Obradović.
Iskusni 60-godišnji stručnjak se ujedno zahvalio i navijačima i svim igračima koje je trenirao, sa kojima je, ujedno, osvojio jednu Evroligu, četiri turska prvenstva i tri Kupa.
Veoma sam zahvalan igračima sa kojima sam sarađivao poslednjih sedam godina. Oni su najbitniji deo, ostvarili su izvanredne rezultate. Posebno sam zahvalan i onima bez kojih ovaj posao nema smisla, navijačima. Oni su nam pokazali bezrezervnu podršku i ljubav u svim momentima tokom ovih sedam godina. Toliko uspomena su nam dali i to nikada u životu neću zaboraviti. Bilo je čast i zadovoljstvo biti deo kluba kao što je Fenerbahče. Ovo je novi početak za Fener a ne kraj i ja sam siguran da će navijači i dalje podržavati klub i da će ponovo slaviti sjajne sportske uspehe„, dodao je srpski trener.

View image on Twitter
Ovime je ujedno stavljena tačka na spekulacije o tome da će Obradović preuzeti Partizan ukoliko Andrea Trinkijeri napusti kormilo crno-belih.
Autor: RTS, B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*