Mekano pecivo u kom ćete uživati.
Sastojci:
– 40 g svežeg kvasca
– 300 ml toplog mleka
– 1 kašičica šećera
– 500 g pšeničnog brašna
– 1/2 kašičice soli
– 100 ml kisele pavlake
– ulje za premazivanje
– 2 kašike maka
Priprema:
Kvasac razmutite u malo toplog mleka, dodajte šećer i ostavite da stoji na toplom mestu dok kvasac ne naraste.
Brašno i so promešajte, dodajte pavlaku, narasli kvasac i ostatak toplog mleka, pa zamesite testo.
Testo ostavite pokriveno na toplom mestu da narasta dok se ne udvostruči volumen.
Zatim testo premesite, podelite na male delove i oblikujte zemičke.
Slažite ih u nauljeni pleh, premažite uljem i pustite da narastaju još 10 minuta.
Urežite useke na zemičkama i pospite makom.
Pecite u zagejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
IZVOR:N1
Be the first to comment