Zemičke sa makom

Izvor: Shutterstock

Mekano pecivo u kom ćete uživati.

Sastojci:

– 40 g svežeg kvasca

– 300 ml toplog mleka

– 1 kašičica šećera

– 500 g pšeničnog brašna

– 1/2 kašičice soli

– 100 ml kisele pavlake

– ulje za premazivanje

– 2 kašike maka

Priprema:

Kvasac razmutite u malo toplog mleka, dodajte šećer i ostavite da stoji na toplom mestu dok kvasac ne naraste.

Brašno i so promešajte, dodajte pavlaku, narasli kvasac i ostatak toplog mleka, pa zamesite testo.

Testo ostavite pokriveno na toplom mestu da narasta dok se ne udvostruči volumen.

Zatim testo premesite, podelite na male delove i oblikujte zemičke.

Slažite ih u nauljeni pleh, premažite uljem i pustite da narastaju još 10 minuta.

Urežite useke na zemičkama i pospite makom.

Pecite u zagejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*