Značajne investicije u železnicu i obrazovanje budućih kadrova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović uputio je čestitku povodom Dana železničara Srbije, koji se danas obeležava.

Značajne investicije u železnicu i obrazovanje budućih kadrova

„Svim radnicima u železnici – onima koji počinju svoje karijere, a posebno onima koji završavaju svoj radni vek, želim da  zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za železnice u Srbiji, kada je ovaj sistem bio potpuno zanemaren, a ona su sada iza nas, uložili trud i nisu izgubili veru da srpske železnice mogu da postanu broj jedan u ovom delu Evrope.

Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji.

Ova godina, koja je proglašena evropskom godinom železnice, za srpske železnice je izuzetno važna jer će biti završen najrevolucionarniji železnički projekat u srpskoj istoriji – brza pruga od Beograda od Novog Sada, gde će najmoderniji vozovi saobraćati brzinom od 200 kilometara na čas.

Za Srbiju je i svaka naredna – godina železnica, jer ulaganjem u obrazovanje razmišljamo o budućnosti našeg školstva i naše železnice u narednih 50 godina.

Izdvojićemo značajna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi železničari što spremniji stupali na radna mesta.

U Beogradu ćemo oformiti regionalni železnički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovođa, koji će pratiti unapređeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama železnice u Srbiji.

Ovo će biti centar gde će se edukovati najbolji inženjeri u regionu. Velike investicije u modernu železnicu moraju da prate i investicije u obrazovanje budućih železničkih kadrova i edukaciju zaposlenih“, navodi se u čestitki Momirovića.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*