„Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi“ na sceni „Pera Dobrinović“, 27. februara u 12 časova

„Roz i Gil su mrtvi od samog početka. Njih pravilno oslovljava samo Prvi glumac, i Igor Pavlović ne greši kada ga prikazuje vrlo nalik Šekspiru samom, od maske do androginosti. Na taj način uspešno ponavlja možda najveći mit o Hamletu, a to je Šekspirova potreba da u svom komadu igra duha, kako bi svom rano preminulom sinu Hamnetu mogao da se obrati rečima ‘Ja sam oca tvoga duh’. Pozorište i nije drugo nego dijalog s mrtvima, barem tu i barem tada, za Šekspira.“ [Predrag Ivanović]

Stopardov „Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi“, u režiji Igora Pavlovića biće izveden 27. februara na sceni „Pera Dobrinović“, u 12.00 časova.

U predstavi igraju: Aleksandar Milković (Rozenkranc), Vukašin Ranđelović (Gildenstern), Aleksandra Pleskonjić (Prvi glumac), Sanja Mikitišin (Gertruda), Jovana Pleskonjić (Ofelija), Aleksandar Gajin (Klaudije), Igor Pavlović (Polonije), Danilo Milovanović (Hamlet)  Grigorije Jakišić (Alfred).

Kompozitor je Irena Popović, scenografi su Igor Pavlović i Željko Piškorić, kostimograf je Senka Ranosavljević, scenski pokret osmislio je Igor Greksa a dizajn svetla Zdenko-Ivan Medveđ.

Premijera ovog komada bila je 4. septembra 2020.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*